top of page
Yazarın fotoğrafıProwater

Vücudunuzun Daha İyi Nemlenmesinde Alkali Suyun Etkisi

Güncelleme tarihi: 3 Mar 2022

Daha iyi Hidrasyon için Neden Alkali Su İçmelisiniz?

Alkali Su Neden Hidrasyon İçin Daha İyidir? Colorado Eyalet Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar sayesinde artık nedenini biliyoruz! Araştırmalar, vücuttaki her hücrede bulunan aquaporin adı verilen bir protein sınıfının , hücrelerin içine ve dışına su akışını düzenleyebileceğini göstermiştir. Aquaporinler, suyun bir seferde bir molekülden geçmesine izin veren içi boş bir kanala sahiptir. Asitlerin veya diğer toksinlerin varlığında aquaporinler kapanacak ve suyun hücrelerden geçmesini engelleyecektir. Aquaporinlerin kapanmasının nedeni protonların (pozitif yüklü parçacıklar) hücreden kaçışını engellemektir.




Asidik suyun içinde fazla proton vardır, alkali suyun içinde fazla elektron vardır. Alkali su fazla elektrona sahip olduğundan, aquaporinler hızlı bir şekilde hücrelere geçmesine izin verir.

Alkali Suyun pH'ı Hakkında Hidrasyon GERÇEKLERİ: Alkali su, kalsiyum gibi sağlıklı mineraller içerir ve araştırmalar, minerallerin sudan emilmesinin yiyeceklerden alınanlara göre %30 daha kolay olduğunu göstermektedir.


Sağlık uzmanları, temel mineraller için günlük ihtiyacınızın %10-20'sini içtiğiniz sudan almanın faydalı olduğunu öne sürmüşlerdir.

Hepsini bir araya getirdiğinizde iyonize alkali su içmenin bu kadar yasınamaz faydaları varken neden başka bir şey içme zahmetine giresiniz ki? Alkali su hidrasyonu hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Sağlıklı su uzmanlarımızı bugün Daha iyi Hidrasyon için Neden Alkali Su İçmelisiniz?

Alkali Su Neden Hidrasyon İçin Daha İyidir? Çalışmalar göstermiştirbu Alkali su su dışında iyi hidrat olabilir. Colorado Eyalet Üniversitesi'nde yapılan son araştırmalar sayesinde artık nedenini biliyoruz! Araştırmalar, vücuttaki her hücrede bulunan aquaporin adı verilen bir protein sınıfının , hücrelerin içine ve dışına su akışını düzenleyebileceğini göstermiştir. Aquaporinler, suyun bir seferde bir molekülden geçmesine izin veren içi boş bir kanala sahiptir. Asitlerin veya diğer toksinlerin varlığında aquaporinler kapanacak ve suyun hücrelerden geçmesini engelleyecektir. Aquaporinlerin kapanmasının nedeni protonların (pozitif yüklü parçacıklar) hücreden kaçışını engellemektir. Asidik suyun içinde fazla proton vardır, alkali suyun içinde fazla elektron vardır. Alkali su fazla elektrona sahip olduğundan, aquaporinler hızlı bir şekilde hücrelere geçmesine izin verir. Alkali Suyun pH'ı Hakkında Hidrasyon GERÇEKLERİ Alkali su, kalsiyum gibi sağlıklı mineraller içerir ve araştırmalar, minerallerin sudan emilmesinin yiyeceklerden alınanlara göre %30 daha kolay olduğunu göstermektedir. Sağlık uzmanları, temel mineraller için günlük ihtiyacınızın %10-20'sini içtiğiniz sudan almanın faydalı olduğunu öne sürmüşlerdir. Hepsini bir araya getirdiğinizde iyonize alkali suyun yadsınamaz faydaları varken diğer sulardan içmek için niçin zahmet çekesiniz?

Referans Bowen, R. “Aquaporinler: Su Kanalları.” Aquaporinler . Colorado Eyalet Üniversitesi, 28 Kasım 2005. Web. 8 Temmuz 2013. <http://www.vivo.colostate.edu/hbooks/molecules/aquaporins.html>. Koznon, David ve Masato Yasui, et al. "Aquaporin su kanalları: atomik yapı moleküler dinamikleri klinik tıpla buluşuyor." Klinik Araştırma Dergisi . Journal of Clinical Investigation, 1 Haziran 2002. Web. 8 Temmuz 2013. <http://www.jci.org/articles/view/15851>. Zeuthen, Thomas ve Dan Klaerke. “Aquaporin 3'te Su ve Gliserol Taşınması H Tarafından Kapılanır.” Biyolojik Kimya Dergisi . Biyolojik Kimya Dergisi. Ağ. 8 Temmuz 2013. <http://www.jbc.org/content/274/31/21631.long>.

3 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page