top of page
Yazarın fotoğrafıProwater

Ters Osmoz Yöntemiyle Arıtılan İçme Suları Alkali midir

Güncelleme tarihi: 3 Mar 2022

Hayır. Ters ozmoz ile arıtılmış su PH değeri 7 olan neredeyse nötr sudur. Ters ozmoz cihazı, sudaki tüm kirleticilerin %95-99'undan fazlasını ortadan kaldıran bir filtrasyon teknolojisidir.

Ancak havaya maruz kalırsa, RO suyu asidik pH aralığı 5-5 – 6,5 e düşer. Peki niçin? Çünkü havadan CO2 yakalar! Yaklaşık bir saat içinde, bir bardak saf RO suyu pH 7'den 6 veya daha düşük bir pH'a düşebilir ve asidik su haline gelebilir . Alkali suyun pH'ı 7'den büyüktür, bu nedenle ters ozmoz suyu alkali su değildir. Alkalize etmek için, ona kalsiyum ve diğer mineralleri ekliyoruz. Nasıl mı yapıyoruz. Çok basit! Saf Su alkali mineralleri doğadan alır. Prowater Mühendislik olarak bizde doğadan aldığımız bu ilhamla, doğal taşlardan özenle seçtiğimiz fonksiyonel seramik taşları bir filtre yuvasına yerleştirerek, isteğe bağlı olarak 8 ila 9 Ph aralığında musluğunuzdan devamlı alkali su almanızı sağlıyoruz.


Hava niçin ters ozmoz suyunu asidik yapar?

Havadaki artan karbon seviyeleri okyanusların, göllerin, nehirlerin ve akarsuların daha asidik hale gelmesine sebep oluyor. Su, CO2'yi havadan emdiğinde, bir karbonik asit çözeltisi yapar. İşte kimyasal reaksiyon H20 + CO2 = H2CO3. Yani Su kaynağı ne kadar safsa, o kadar fazla CO2 emebilir ve o ölçüde asidik olur. T



Alkali suyu alkali yapan koşullar nedir?

Ters ozmoz cihazıyla arıtılan suyunun pH'ını yükseltmek ve alkali yapmak için ona doğadan aldığımız ilhamla hazırladığımız özel fonksiyonel seramik kürecikler ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak musluğunuzdan akan hafif alkali suyu, yüksek alkali seviyesine getirebiliyoruz. Bunun için şimdi bizimle irtibata geçebilirsiniz. Doğada su asla saf değildir, içinde her zaman çözünmüş katı maddeler bulunur, çoğunlukla mineral tuzları. Bu maddeler suyun pH'ının 7'den yüksek veya düşük olmasına sebep olurlar. Musluk suyu pH'ını çoğunlukla kalsiyum bikarbonat ve magnezyum bikarbonattan alır. Bu mineral tuzlar, cihazlarınızı tıkayan sert su birikintilerine de sebep olur. Ayrıca genellikle suyun pH'ını yükseltirler, bunun içindir ki neredeyse tüm musluk suyu hafif alkalidir. Asitli su genellikle düşük mineral tuz içeriğine sahiptir.


Alkali suda bulunan hidroksil iyonları, sağlığınız için nötr sulardan dan daha iyi olmasını sağlar. Dokuları ve DNA'yı oksidatif hasardan korumaya yardımcı olarak antioksidan görevi görürler. Sudaki mineraller, vücudun asitleri nötralize etmesine yardımcı olan alkaliniteye katkıda bulunur. Alkali suyun emilmesi de nötr suya göre daha kolaydır, bu sayede serbest radikalleri nötralize edebilir.


Neden alkali su? Alkali Suda bulunan en yaygın iki mineral, alkali suyun sağlık yararlı sağlık sonuçları vermesine sebep olur.. Vücut her metabolik süreçte kalsiyum ve magnezyum kullanır, bu yüzden bu temel besinlerden herhangi birinde eksiklik varsa sağlığınız zarar görür! CDC, her 5 kişinin 4'ünün mineral eksikliği olduğunu tahmin ediyor ve sonuç olarak aşağıdaki sonuçlardan muzdaripler:

  • Kilo almak

  • Zayıf kemikler

  • Böbrek taşı

  • Yüksek kan şekeri

  • Kalp sorunu

Bunlar mineral eksikliğinin en yaygın uzun vadeli sağlık sonuçlarıdır. Mineral eksikliğinin rol oynadığı daha birçok sağlık problemi de pvardır.


Alkali suyun faydaları? Alkali nitelikte sularda bulunan mineral içeriği suyun vücutta emilmesini kolaylaştırı ve alkali özelliği pH dengenizi iyileştirmeye yardımcı olur. Alkali suyun sağlığa faydaları üzerine yapılan araştırmalar, alkali suyun vücudunuzun kalsiyum alımını iyileştirdiğini göstermektedir. Birçok sağlık uzmanı artık bildiğimiz sütün vücutta asit oluşturucu olduğunu kabul ediyor, bu nedenle yarardan çok zarar verebilir. Şahsi fikrimiz olarak; sütten yoğurt yaparak, peynir yaparak istifade edilmeli ve süt içmek yerine Prowater Alkali Su Arıtmalı Filtrasyon sisteminden elde ettiğiniz içme suyunu bir diyet kalsiyum kaynağı olarak kullanmanızdır.


Alkali sudaki magnezyum iyonları da sağlığınızda büyük rol oynayabilir. Kalp sağlığı üzerine şimdiye kadar yapılmış en büyük inceleme çalışmalarından biri şu sonuca varıyor: “Su ne kadar alkaliyse, atardamarlar üzerindeki koruyucu etkisi o kadar fazladır.”


13 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page